Γαλότσα αγάπη μου!

Στην Αγγλία βρέχει. Αυτό το ξέρουν όλοι και όσοι ζούμε εδώ το έχουμε εμπεδώσει. Βρέχει συνέχεια, άσχετα με την εποχή. Βρέχει ακόμα και το καλοκαίρι. Και όταν λέω βρέχει δεν εννοώ απαραίτητα ρίχνει καρέκλες και λοιπές οικοσυσκευές. Μπορεί απλά να τσουτσουρίζει και αυτό να κρατάει για ένα τέταρτο ή δέκα λεπτά, ίσα ίσα για να σου κάνει τα νεύρα κορδελάκια και το μαλλί που ίσιωνες με τις ώρες άφρο κουπ αλά Νταϊάνα Ρος.

Και τι σημαίνει η βροχή πέρα από σκατά μαλλί αν είσαι κοριτσάκι; Λασπουριό! Γιατί σε αυτήν την χώρα που βρέχει πολύ έχει και πολύ πράσινο και έχουν φροντίσει αυτοί οι ξενέρωτοι το πράσινο να είναι παντού ακόμα και στις γειτονιές και στα πεζοδρόμια. Καλωσήρθατε στην χώρα του γρασιδιού και του πάρκου σε κάθε γωνία. Στην χώρα που έχει παντού λάσπες. Ξέχνα τα σουέντ παπουτσάκια (η βροχή θα στα κάνει χάλια), ξέχνα και τα περίτεχνα τακουνάκια και ετοιμάσου να δοξάσεις την γαλότσα. Θυμάσαι όταν είχαν πρωτογίνει μόδα στην Ελλάδα και έσκαγαν τα κορίτσια στο γραφείο με κάτι γαλοτσάκια φλοραλ και με λοιπά κουλοσχεδιάκια; Τότε πιθανά γελούσαν και τα στεγνά αθηναϊκά πεζοδρόμια αλλά εδώ είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Εδώ ΠΡΕΠΕΙ να έχεις γαλότσες αν θες να επιβιώσεις.

Καταρχήν δεν νοείται μαγαζί με ρούχα και υποδήματα που δεν πουλάει γαλότσες. Από απλές πλαστικές του δεκάλιρου (και πολλά λέω) μέχρι τις τρέντι hunter και τις posh Le Chameau που φοράει και η Kate. Aκόμα και στο τμήμα των παιδικών ρούχων και ειδικά τον Σεπτέμβρη που ξεκινάει η back to school περίοδος, το πρώτο πράγμα που θα δεις είναι απίστευτη ποικιλία σε αδιάβροχα και παιδικά γαλοτσάκια.

Και άντε και πήρες την γαλότσα που μια χαρά αντέχει την βροχή. Πώς μπαίνεις μέσα στο σπίτι με την λασπωμένη σόλα; Εδώ σε θέλω νοικοκυρά μου να σε δω πως θα γλιτώσεις το εγκεφαλικό. Ειδικά όταν το 99% των σπιτιών έχουν αυτές τις σιχαμένες μοκέτες που δεν βγαίνουν (αυτό χρήζει ανάλυσης σε άλλο ποστ). Ο Άγγλος όμως δεν μασάει. Κυκλοφορεί αμέριμνος στην βροχή και όταν φτάνει σπίτι κρεμάει μπουφάν και αφήνει παπούτσι σε ένα μικρό προθάλαμο που έχουν τα περισσότερα σπίτια πριν την κύρια είσοδο. Μπαίνει στο σπίτι ξυπόλητος και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αν μένεις βέβαια σε κτίριο με διαμερίσματα λυπάμαι, αφήνεις παπούτσι έξω από την πόρτα και η εικόνα είναι σαν να στα έχει πετάξει η κυρία σου απέξω…Όπως και να έχει όμως θα συνηθίσεις και θα πάρεις την γαλότσα σου σε ποικιλία χρωμάτων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s